Drie Maanberen Gered uit Galberenboerderij in Vietnam

Datum
24-5-2024
Geschreven door
Ciska de Hilster

Deel deze pagina

Traditioneel Medicijn.

Berengal wordt al eeuwenlang in delen van Aziƫ gebruikt als traditioneel medicijn en is wetenschappelijk bewezen effectief bij de behandeling van bepaalde aandoeningen zoals leverziekten en galstenen. Oorspronkelijk werden beren in het wild gedood voor hun gal, maar in de jaren tachtig namen de berengalboerderijen toe toen men ontdekte dat ze herhaaldelijk gal konden winnen van levende beren.

Samenwerking met de Overheid
Deze reddingsactie, zoals vele anderen in Phung Thuong, werd grotendeels uitgevoerd door het Forest Protection Department (FPD). De FPD, de Vietnamese overheidsafdeling verantwoordelijk voor de bescherming van wilde dieren en natuurlijke habitats, werkt samen met Animals Asia om de berengalteelt in Vietnam te beƫindigen.

De FPD hoopt dat deze reddingsactie andere boeren in het dorp, waar nog 90 beren op galboerderijen leven, zal aanmoedigen hun beren over te dragen aan de zorg van Animals Asia.

Lentebloemen Bloeien
Ter ere van de redding van deze beren hebben we ze vernoemd naar drie lentebloemen: Sleutelbloem, Sneeuwklokje en Narcis. Deze bloemen, die symbool staan voor nieuw leven, een nieuw begin en hoop, zijn een passend eerbetoon aan deze beren en de vele andere beren die nog op galboerderijen in heel Vietnam verblijven.



« Vorige | Terug | Volgende »